Ze leerden elkaar kennen in 1984 op de PABO in Zwolle. De klik was er meteen en is nooit meer verdwenen. Het duo Duker en de Groot heeft een grote passie voor het werken met jonge kinderen. De Groot besloot haar carrière in het onderwijs te verleggen naar de wetenschap en startte haar eigen opleidingsinstituut en uitgeverij KlasseWerk. Zij is de auteur van de methodes Onderbouwd, Fred van de rekenflat, Villa letterpret en Woorden met Wim.

Duker echter is een autodidact. Zij ontwikkelde haar visie op kinderen vanuit de praktijk. Duker kan worden gekenmerkt als een juf die haar huiswerk goed doet. Minitieus is zij op de hoogte van wat er leeft in het onderwijsveld. Geen artikel geschreven over jonge kinderen ontgaat haar. Ze heeft een duidelijke mening en uit deze op zeer charmante wijze.

Drie jaar geleden besloot het koppel, onder het genot van een kopje koffie, een wereldoriëntatie methode te schrijven voor jonge kinderen. Van tevoren hadden zij niet kunnen bedenken welk impact dit zou hebben op hun leven. De vriendschap en de gedeelde visie op kinderen werd alleen maar sterker.

Met grote liefde is dit project gemaakt en wordt vanaf september 2012 door de eerste scholen in gebruik genomen. In het project zijn visies als meervoudige intelligentie, zelfstandig werken, ontdekkend leren, betekenisgerichte woordenschat opgenomen. Maar wat vooral voorop staat is het feit dat het kind zijn eigen onderwijzer mag zijn. Vanuit zelfvertrouwen en nieuwsgierigheid kan het kind wijzer worden met WijzNeus.

 

De unieke WijzNeus website biedt tevens de mogelijkheid voor de ouders ook weer een rol te spelen als onderwijzer van hun kinderen. Duker en de Groot zijn er beiden van overtuigd dat het geleerde op school thuis ook een mooi plekje moet krijgen.

Het schrijversduo Duker en de Groot geeft lezingen en gastcolleges. Belangstelling? Stuur een mail naar info@klassewerk.com.